Home Capitalele lumii
Capitalele lumii
Capitalele lumii PDF Imprimare Email
Capitalele lumii
Scris de claudia   
Vineri, 01 Octombrie 2010 06:59Daca iti doresti sa-ti imbogatesti cultura generala si sa te cultivi ca personalitate poti incepe prin a te documenta cu informatii din fiecare domeniu in parte. Geografia a fost, este si va ramane un domeniu complex care pe langa faptul ca iti imbogateste cultura generala este si foarte utila in viata de zi cu zi. Unul din sectoarele principale ale geografiei pe care trebuie sa-l cunoasteti in mod esential este cel care cuprinde capitalele lumii. Acest capitol numit capitalele lumii este primul capitol pe care trebuie sa-l studiati pentru a va imbogati bagajul informational necesar unei culture generale complete.Daca nu poti retine foarte multe informatii despre capitalele lumii, specialistii recomanda ca macar un mimin de informatii sa iti sintetizezi pentru a te informa corect. Poti incepe prin a sorta capitalele lumii si prin a le deosebi pe cele mai importante si mai cunoscute capitale ale lumii. Pentru ca informatiile adoptate sa fie de calitate vom incepe prin a va face o introducere. Capitolul capitalele lumii trebuie sa inceapa intotdeauna cu definitia termenului de capitala. Capitala sau capitala politica a unei tari sau a unei alte entitati politice este orasul ce contine sediul guvernului. Din punct de vedere istoric a fost si locul in care au fost concentrate diverse institutii economice in scopul protectiei. O tara poate avea mai mult de o capitala oficiala simultan. Sediul guvernului poate fi separat de celelalte capitale, sau se poate muta sezonier. Diferite filiale ale guvernului pot fi situate in diferite orase.
Cele mai importante capitale ale lumii sunt de fapt si cele mai bogate capitale ale lumii sau cele care au o istorie bogata pe care inca o mai valorifica prin turism. Desi multe capitale ale lumii cu istorie s-au pierdut intre timp, mai exista si astazi locuri in care mai poti vizita crampeie din istorie. Fie ca sunt situate in Europa, Asia, Africa sau Australia cele mai vechi capitale ale lumii ascund povestile evolutiei umane.
Probabil ati auzit de Babilon, vechiul oras al Mesopotamiei cu o istorie plina de evenimente. Pozitia strategica foarte avantajoasa si bogatiile sale au reprezentat motivele care au stat la baza multor razboaie prin care s-a incercat cucerirea sa. Ceelbru pentru “Gradinile suspendate” , Babilonul nu a fost doar un oras foarte bine dezvoltat, datorita regelui Nabucodonosor II, dar si un oras neintrecut in frumusete.Constantinopol a fost pana in Evul Mediu cel mai mare si mai bogat oras din intreaga lume. Centrul noului Imperiu Roman, Bizantin si mai apoi Otoman, Istambulul de astazi a dat tonul ideilor, stilurilor si curentelor in literature si arhitectura. Constantinopolul antic este capitala Turciei in prezent, un loc plin de istorie si frumuseti, unul din cele mai importante centre economice si militare din trecut. Aici se afla una din cele mai frumoase catedrale din lume, Hagia Sophia, celebra pentru structura solida si stilul inovator adoptat.
Roma a fost, este si va ramane unul din cele mai frumoase orase din lume, pastrand pana si in prezent urme ale trecutului. Forum, Colosseum sau Pantheon sunt doar cateva din edificiile pastrate de cel mai mare imperiu al antichitatii, cu o populatie de peste 100 milioane de oameni si un teritoriu care se intindea candva pe trei continente.

 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com